tisdag 8 december 2015

Películas y series en español clase 6, 7 , 8 y 9

Películas y series en español

Nu är det dags att fördjupa dina kunskaper om språkområdet samt träna lite hörförståelse under trevliga former! Nedan får du information om vilka serier/filmer just din årskurs ska se nu på slutet av terminen.

Serier, film och musik inte bara ett bra sätt att träna hörförståelse, utan kan också lära dig något om landet och kulturen! 


"El atraco al banco" clase 6-7

Ni kommer få se en spansk serie i 10 delar som handlar om ett bankrån i Spanien. Serien är ett bra sätt att träna hörförståelse och lära sig nya ord och fraser eftersom många användbarauttryck upprepas. Titta på den med text i skolan och testa sedan att titta på den utan text hemma!  Ni ser så många avsnitt ni hinner!


Länk till seriens alla avsnitt! Glöm inte att välja till undertexter!



"Amores perros" clase 8 -9 

Amores Perros som är en Mexikansk Thriller från 2000. (Det året då ni föddes!) Vi kommer sedan att diskutera filmen och Mexiko den kommer ifrån samt jämföra med Sverige.  Mexiko är  idag ett av världens farligaste länder vilket också gestaltas i denna film. Man kan säga att den var startskottet för en Mexikansk filmvåg.

Obs! Inga hundar har kommit till skada i filmen!

Kunskapskrav:

REALIA

ECA
Reflektion kulturella företeelser
Eleven kommenterar i enkel form några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Eleven kommenterar i enkel form några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Eleven kommenterar översiktligt några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.





                        Bilden är från google



källa: https://www.moviezine.se/movies/alskade-hundar





Alejandro González Iñárritu

Alejandro González Iñárritu, född 15 augusti 1963 i Mexico City, är en mexikansk filmregissörmanusförfattare och filmproducent som bor i LA. han har vunnit flera Oscars och varit nominerad flera gånger! Berömda filmer är  Babel , Biutiful . (källa Wikipedia)
Alejandro Gonzalez Inarritu
Alejandro Gonzalez Inarritu 2008.

Mexikansk film - våld som terapi

Är film en sätt att bearbeta det våld som genomsyrar det mexikanska samhället idag? Ett land är brutalitet blivit en del av vardagen, antingen rent konkret eller i form av medias nyhetsrapportering."Lyssna på radioprogrammet Kino som handlar om detta tema : 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar